Đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 5

      6

Đề thi HSG giờ Anh lớp 5 cấp tỉnh là trong số những tài liệu học tiếng Anh nâng cao cho con trẻ em. Học giờ đồng hồ Anh lớp 5 với phần lớn đề thi tiếng Anh cấp tỉnh sẽ giúp các em đã có được những kỹ năng và kiến thức tiếng Anh nâng cao, học tập tiếng Anh kết quả hơn.

Bạn đang xem: Đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 5


Đề thi HSG giờ đồng hồ Anh lớp 5 cấp tỉnh có đáp án dưới đấy là đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 5 năm học tập 2013-2014 cho những em ôn luyện tiếng Anh. Đề thi giờ đồng hồ Anh mang lại trẻ em trên quocanhiec.com.vn sẽ tiến hành sắp xếp theo từng độ tuổi và từng trình độ chuyên môn tiếng Anh của những cấp lớp khác nhau. Những em học tiếng Anh trẻ em tại quocanhiec.com.vn sẽ sở hữu được những kiến thức tiếng Anh mới tương tự như những tài liệu ôn luyện tiếng Anh hiệu quả.

Đề thi HSG giờ đồng hồ Anh lớp 5 cấp tỉnh có đáp án

Học giờ Anh lớp 5 với số đông đề thi tiếng Anh lớp 5 sẽ mang lại cho các em những kiến thức và kỹ năng tiếng Anh nâng cao, cho trẻ số đông dạng bài bác tập giờ đồng hồ Anh mới giúp trẻ làm quen với hầu hết đề thi giờ Anh.

*

PHẦN I: KIẾN THỨC NGÔN NGỮ

I. Lựa chọn từ có phần gạch men chân được phát âm khác so với những từ còn lại

1. A. Books B. Pencils C. Rulers D. Bags

2. A. Read B. Teacher C. Eat D. Ahead

3. A. Tenth B. Math C. Brother D. Theater

4. A. Has B. Name C. Family D. Lamp

5. A. Does B. Watches C. Finishes D. Brushes

6. A. đô thị B. Fine C. Kind D. Like

7. A. Bottle B. Job C. Movie D. Chocolate

8. A. Son B. Come C. Home D. Mother

II. Lựa chọn một từ không cùng nhóm với những từ còn lại

1. A. Never B. Usually C. Always D. After

2. A. Orange B. Yellow C. Táo khuyết D. Blue

3. A. Sing B. Thirsty C. Hungry D. Hot

4. A. Táo bị cắn dở B. Orange C. Milk D. Pear

5. A. Face B. Eye C. Month D. Leg

6. A. You B. Their C. His D. My

7. A. Sunny B. Windy C. Weather D. Rainy

8. A. In B. But C. Of D. Under

III. Chọn giải đáp đúng tốt nhất (A, B, C hoặc D) để kết thúc các câu sau

1. She ................... To the radio in the morning.

A. Listen B. Watches C. Listens D. Sees

2. My friend ................... English on Monday & Friday.

A. Not have B. Isn't have C. Don't have D. Doesn't have

3. I am ..........., so I don't want khổng lồ eat any more.

A. Hungry B. Thirsty C. Full D. Small

4. Last Sunday we................in the sun, we ẹnjoyed a lot.

A. Had great fun B. Have great fun

C. Have funs D. Had great funs

5. I'm going to lớn the .................... Now. I want to lớn buy some bread.

A. Post office B. Drugstore C. Bakery D. Toy store

6. Another word for "table tennis".............................

A. Badminton B. Ping-pong C. Football D. Volleyball

7. The opposite of "weak" is ....................................

A. Thin B. Small C. Strong D. Heavy

8. How............is it from here to Hanoi?

A. Often B. Far C. Many D. Much

9. Where...................you yesterday? I was at home.

A. Was B. Are C. Were D. Is

10. What is the third letter from the kết thúc of the English alphabet?

A. X B. Y C. X D. V

11. ................... You like to drink coffee? Yes, please.

A. What B. Would C. Want D. How

12. I often watch football matches..............Star Sports Channel.

A. On B. In C. At D. Of

13. What about ................. To Hue on Sunday?

A. Lớn go B. Go C. Going D. Goes

14. I...............go swimming because I can't swim

A. Often B. Never C. Usually D. Sometimes

15. His mother bought him ........... Uniform yesterday

A. A B. An C. The D. Two

16. The story is so uninteresting, it means that the story is.........................

A. Nice B. Exciting C. Funny D. Boring

17. My school ...... Three floors và my classroom is on the first floor.

A. Have B. Has C. Are D. Is

18. His mother is a doctor. She works in a ......................

A. Hospital B. Post office C. Restaurant D. Cinema

19. He often travels......................car...........................my father.

A. By/ for B. By/ with C. With/ by D. For / by

20. I ask my mother to..............my dog when I am not at home

A. See B. Look after C. Look at D. Take of

IV. Em hãy điền một giới từ phù hợp điền vào nơi trống để hoàn thành các câu sau

1. My father works for a company (1)............... Monday (2) ............... Friday.

2. He lives (3)............................... A house (4) .................. The countryside.

3. Lan is standing near the store và she is waiting (5) ........................ The bus.

4. I agree (6).............. You about that.

5. I have English...............Wednesday & Friday

6. Look (8) ........................ The picture (9) .................... The wall, please!

V. Mang lại dạng đúng của động từ vào ngoặc

1. What ( do)...........................your sister doing now ? She ( skip )......................................................

2. There ( be)..................a lot of people at the party last night.

3. Kate (play).....................volleyball every afternoon, but she(play)..........................................badminton now.

4. We should ( do )..........................morning exercises

5. He (see)................................... A big dragon in his dream.

6. Laura ( be )...............from Canada. She ( speak ).................. English và French. She ( come )......................to Vietnam tomorrow. She ( stay )..................in a khách sạn in hcm City for 3 days. She ( visit ) ............... A lot of places of interest in Viet Nam

7. My brother can ( swim )....................................

8. I prefer (like).......................in a village because it is peaceful.

9. There ( be).......................................... A chair & two tables in the room.

Xem thêm: Dầu Gội Dove Ngăn Rụng Tóc Có Tốt Không? Giá Bán? Dầu Gội Ngăn Rụng Tóc Dove

VI. Hãy viết câu sau gồm nghĩa sử dụng từ hoặc team từ gợi nhắc dưới đây

1. What time / Nga / get / morning?

.....................................................................................................................................

2. You / can / games / afternoon / but / must / homework / evening

.....................................................................................................................................

3. It is / cool / dry / November /April

.....................................................................................................................................

4. When / it / hot / we / often / go / swim

.....................................................................................................................................

5. Last summer/ Nam/ spent/ holiday/ Singapore/ his family

.....................................................................................................................................

6. I/ want/ robot/ to/ the cleaning/ the cooking

.....................................................................................................................................

7. They/ went/ china / plane / stayed / a hotel

.....................................................................................................................................

8. We / don't/camping/because/we/ have/ tent

.....................................................................................................................................

VII. Điền từ thích hợp vào ô trống

Vietnam is in the South- East Asia. It has (1) ________ of beautiful mountains, rivers và beaches. (2) ________ are two long (3) _________ in Vietnam: the Red River in the north and the Mekong River in the (4) _______. The Mekong River is the (5) _______ river in the South- East Asia and of course it is longer (6) _______ the Red River. The Mekong River starts in Tibet and (7) __________ to lớn the Bien Dong. Phanxipang is the highest(8)_______________ in Vietnam. It's 3,143 meters. Vietnam also (9) ___________ many nice beaches such (10)______________ Sam Son, bởi vì Son, Nha Trang, Vung Tau.

VIII. Viết lại phần đông câu sau sao cho nghĩa không cầm cố đổi bắt đầu bằng từ đến sẵn

1. My brother is taller than me.

-> I ...........................................................................................................................................

2. My class had 35 pupils last year.

-> There ...................................................................................................................................

3. Nam likes tea.

-> Nam's favorite ......................................................................................................................

4. Let's go fishing.

-> Why don't we ........................................................................................................................

5. The bookstore is behind the bakery.

-> The bakery is ........................................................................................................................

6. Ha walks to lớn school everyday.

-> Ha goes ................................................................................................................................

7. She is Hoa's mother.

-> Hoa .......................................................................................................................................

8. Linda likes chicken.

-> Her favorite ...........................................................................................................................

PHẦN I: NGHE HIỂU

I. Sắp xếp thứ từ bỏ đúng của cả đoạn văn sau:

1. He is hungry

2. He closes the refrigerator

3. It is a package of hot dogs

4. Six hot dogs are in the package

5. He opens the refrigerator

6. He sees a package

7. He takes two hot dogs out of the package

8. He puts the hot dogs on a plate

9. He looks inside the refrigerator

10. He wants something khổng lồ eat

Trả lời ................................................................................................

II. Điền từ tương thích vào ô trống

She ............(1) the book. It is her ..............(2) book. It has a ................(3) cover. It has .............(4) pages. It has many ..............(5). It ........(6) pictures of many animals. She likes animals. She has ..............(7) cats. She likes her cats.. .........(8) names are Fluffy & Muffy. She ...........(9) them the pictures .........(10) the book.

Đáp án:

PHẦN II: KIẾN THỨC NGÔN NGỮ

I. Lựa chọn từ có phần gạch men chân được phân phát âm không giống so với các từ còn lại

1. A 2. D 3. C 4. B 5. A 6. A 7. C 8. C

II. Chọn 1 từ không thuộc nhóm với những từ còn lại

1. D 2. C 3. A 4. C 5. C 6. A 7. C 8. B

III. Chọn câu trả lời đúng tuyệt nhất (A, B, C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

1. C 2. D 3. C 4. A 5. C

6. B 7. C 8. B 9. C 10. A

11. B 12. A 13. C 14. B 15. A

16. D 17. B 18. A 19. B 20. B

IV. Em hãy điền một giới từ thích hợp điền vào nơi trống để ngừng các câu sau

1. From-to 2. In-in 3. For 4. With 5. On 6. At-on

V. Cho dạng đúng của hễ từ trong ngoặc

1. Is-is skipping 2. Are 3. Plays-is playing 4. Do 5. Saw

6. Is-speaks-will come-will stay-will visit

7. Swim 8. Living/to live 9. Is

VI. Hãy viết câu sau có nghĩa thực hiện từ hoặc đội từ lưu ý dưới đây

1. What time does Nga (often) get up in the morning?

2. You can play games in the afternoon but you must vì homework in the evening

3. It is cool & dry from November to April

4. When it is hot we pften go swimming

5. Last summer phái mạnh spent (his) holiday in Singapore with his family

6. I want a robot to bởi vì the cleaning and the cooking

7. They went to đài loan trung quốc by plane & stayed in a hotel

8. We don't go camping because we don't have tent

VII. Điền từ thích hợp vào ô trống

1. A lot 2. There 3. Rivers 4. South 5. Longest

6. Than 7. Flows 8. Moutain 9. Has 10. As

VIII. Viết lại mọi câu sau làm sao cho nghĩa không nỗ lực đổi ban đầu bằng từ mang đến sẵn

1. I am shorter than my brother

2. There were 35 pupils in my class last year

3. Nam's favorite drink is tea

4. Why don't we go fishing?

5. The bakery is in front of the bookstore

6. Ha goes to school on foot everyday

7. Hoa is her daughter

8. Her favorite food is chicken

PHẦN II: NGHE HIỂU

I. Thu xếp thứ từ đúng của tất cả đoạn văn sau:

5 - 9 - 1 - 10 - 6 - 3 - 4 - 7 - 2 - 8

II. Điền từ phù hợp vào ô trống

1. Picks up 2. Favorite 3. Red 4. 52 5. Pictures

6. Has 7. Two 8. Their 9. Shows 10. In

Để xong tốt đông đảo đề thi giờ Anh lớp 5, các em buộc phải học giỏi những kiến thức tiếng Anh lớp 5 thuộc chương trình học giờ Anh thiếu hụt nhi mà nhà trường đưa ra. Các bạn cũng có thể cho các em xem thêm những bài học kinh nghiệm tiếng Anh lớp 5 theo chuẩn khung tham chiếu Châu Âu tại quocanhiec.com.vn nhé!